Mellanpiller

 
Mellanpiller innehåller hormonet gestagen, dessa piller kan fungera bra för människor som har blodpropp i familjen. Pillerna ska du ta varje dag och är säkra så länge du tar dem som du borde. Mellanpillerna har en glömskemarginal som fungerar bra för dem flesta. Många blandar ihop mellanpiller och minipiller men dessa är olika, minipiller rekommenderas inte för människor under 40 år medan mellanpiller kan alla ha.
Även dessa har biverkningar, det är inte ovaligt att må illa de första dagarna eller känna att det spänner på brösterna. Akné, minskad sexlust och minskad aptit är också biverkningar som kan dyka upp.
Det är inte ovaligt att människor är rädda för biverkningar när det gäller prevetivmedel men kom ihåg att fungerar inte en prevetivmedel för dig kan du alltid byta och prova något annat.
 
I vissa landstinget är preventivmedel som skrivs på recept gratis eller billigare om du är under 26 år, det är därför bra att du bokar tid hos barnmorskan eller på ungdomsmottagningen för att titta igenom dina alternativ.
Lämna kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: barnmorska, blödning, endometrios, folikelfas, graviditet, hbtq+, hormoner, kvinna, lutealfas, man, mens, mensbesvär, menscykel, ovulation, ung, vård, äldre